Интернет ресурси в помощ на клиента

Едно неотдавнашно проучване за предпочитанията на купувачите на строителни и ремонтни материали показва, че броят на жителите в столицата, които избират и правят покупки от онлайн магазини, расте прогресивно. 7% от гражданите пазаруват онлайн материали за ремонт и реконструкция, а допълнително 14% са онези, които не само купуват, а чрез интернет ресурси наемат професионалисти и фирми, специализирани в подготовка за  ремонт, почистване и извозване на строителните отпадъци в София.  Все повече хора избират  

Мебели и оборудване за дома онлайн

Те поръчват също пренос и доставка на място, а често и монтаж. И изпълнители на такива задачи стават не крупни ремонтно-строителни компании, а частни майстори и неголеми бригади. Какво е важно да се знае и да се разбере, за да не се превръща поръчката за ремонтни и други битови услуги в проблем?

Сайтове и портали, посветени на потребителски ремонтни услуги и наемане на работници за къртене, чистене и извозване на най-ниски цени, вече има безброй. Естествено, с различни интернет-ресурси. Поради това е важно да се прави разлика между полезно и безполезно. Има няколко прости и точни начини да направите това:

Първо: обърнете внимание на „обратната връзка“. Ако има телефон – позвънете, задайте въпроси. Ако има e-mail – пишете. Ако на вашето запитване оперативно и компетентно ви  отговорят, значи ресурсът се управлява професионално и ще изпълнят успешно вашата поръчка.

Второ: възможност да съберете информация за потенциално извършени работи. Ефективно действащата фирма обезателно е длъжна да представи подробна информация за опита и успехите на своите майстори. Това зависи от портфолио със снимки от изпълнени задачи, видеоматериали, отзиви от клиенти, „блог на майстора“, форма за контакти, адрес и телефони. Професионалистите обезпечават възможност на всеки човек да общува не с анонимни лица, а с реални хора, с дълъг опит и добра екипировка за всяка поискана услуга. Такова предварително запознанство с потенциалните изпълнители на вашата поръчка, ще ви позволи и маркетингово проучване за цени, детайли, срокове и др.

Например, вие искате на реконструирате балкона, но не знаете какъв бюджет ви е нужен за това – разгледайте сайтовете на потенциални изпълнители на подобна услуга, ориентирайте се за цените, какво включват те, обадете се на подбраните и им задайте въпроси. Така ще направите практическия избор много лесен.

Фирми, професионално работещи с интернет-ресурси

При фирми, професионално работещи с интернет-ресурси за ремонтни и къртачни услуги, пренос-превоз, почистване и др., ще откриете отсреща коректен, търпелив и компетентен слушател. Той следи за графика на поръчките, регулира възникнали разногласия, помага с насочващи ви съвети. Истински професионалист ще ви предложи и оглед на място и там ще ви ориентира какво ще е необходимо да се изкърти, с какви инструменти, за колко време и на какви цени, какво включват услугите, брой на майсторите и т.н.

Без такава помощ няма да мине, защото много клиенти, поръчители на ремонтни дейности, а и някои майстори, работещи в областта на обновяването и строителството, все още не са минали „на ти с интернет „.

Трето: при професионални интернет-ресурси, насочени към ремонтни услуги, винаги има и раздел с полезни статии. Съдейки по статистиката с посещенията, много бъдещи клиенти започват с прочит на статиите, посветени на домашните преустройства. По-рядко тези статии са от самите майстори, регистрирани в сайта. За тях такива статии са начин да насочат вниманието към себе си и своята квалификация. А за клиента – възможност да се ориентира накратко в интересуващата го тематика.social-1319757_640

Знаейки това, уважаващите себе си специалисти държат на качественото представяне на дейността си и могат да поръчат тези статии на компетентен автор. Това не ги прави по-малко автентични, но говори за почтително отношение към потенциалните клиенти.

Четвърто: друг „знак“ за професионализъм е раздел „Отзиви“ или „Новини“. Ако сайтът или порталът публикува оценки за дейността на фирмата от клиенти, или разказва за участие в различни проекти, споделя нови методи, постижения или ситуации от професионалния кръг, значи тази фирма активно се развива. И решава своите проблеми чрез този интерактивен ресурс много успешно.

Къртачни услуги

Къртачни услуги в София

Напоследък някои изследователи алармират, че все повече в големите градове по света нараства броят на едночленните домакинства – самотни жени или мъже. Тази статистика е нерадостна от гледна точка човешки взаимоотношения и отчуждение.

Но от друга страна търсенето на ремонтно-строителни и  битови услуги расте и пазарът от нуждаещи се потребители се разширява. В нашата страна, в която 96% от хората имат собствено жилище, по неофициални данни само в София около 80 000 домакинства годишно ремонтират и благоустрояват своите апартаменти и домове.

При което, най-често наемат майстори от малки фирми, специализирани в сферата на ремонтните дейности – къртачни услуги, хамалски услуги, почистване на мазета, тавани и гаражи или почистване и извозване на строителни отпадъци към лицензирани сметища. В този случай интернет ресурси могат съществено да съкратят времето на търсене на услугите и гарантират, че клиентите ще бъдат обслужвани професионално и качествено, а плановете им ще се реализират бързо и успешно.