10 неща, които да съобразите преди избора на най-подходящи маратонки

За всички почитатели на спорта, бягането и като цяло спортните екипи ще насочим вниманието към една неповторима обувка – маратонката. Независимо дали сте на 8 или на 80 години, маратонките са били и винаги ще заемат една голяма част от живота ни.

Удобни и практични

Маратонките са практични и удобни, ако си пасват по краката. Такива обувки са за баскетбол, тенис, разходки и т.н. Всеки спорт означава специфично натоварване, така и за начинаещи спортист най-важното, за да компенсират и да не се контузят е правилния избор на маратонка.

Съществуват обувки, предназначени специално за бягане – маратонки и обувки за бягане, те се поели риска от наранявания и ще помогнат за постигане на добри резултати.

Съществуват и няколко общи характеристики у различните видове маркови маратонки, според които също може лесно да се избира:снимка на маратонки

  1. Стопанисване на спортни обувки (с изключение на някои специални модели) задължително е да се начисли амортизация. Тя е насочена в петата на подметката. Производителите на маратонки се стремят да компенсират тази част от спортната обувка с качествено разположение на вложките за амортизация.
  2. Единствената обувка, която в горна част трябва да е гъвкава и мека, а в предната част пластична.
  3. Вложки с устойчив на износване каучук. Най-често се поставят в петата и пръстите на външната страна на обувката, която поема по-голяма част товара. Continue reading →