Ваканционен трансфер в чужда страна винаги е преживяване

Обичам да пътувам. За някои летищата са хаотично, стресиращо и страховито място. Не и за мен. Обичам летищата. Възможността да обикалям навсякъде по света, анонимността в тълпата от непознати и разбира се, непознатите места. Но не оставям нищо на случайността, планувам отрано своя ваканционен трансфер. Когато пътувам, обичам да се чувствам удобно, затова вече планувам тазгодишното лято в България. Набелязвам трансфери от Летище Варна за юли и още уточнявам местата, които искам да посетя.

Миналото лято

Едно пътуване от миналото лято…

Лятото е за лекота и удоволствие, не обичам голям багаж. Хвърлям това-онова в куфара, добавям няколко аксесоара, а основната ми униформа се състои  от тесни дънки и екцентрични тениски. Къси панталонки, шикозен шал, плажната ми шапка и банския, удобни обувки и вече съм на вратата, готова за път. Бързо и лесно. Нещо като този пост.

Ето кое провокира носталгията ми преди няколко дни и промени плановете ми за идващото лято:

Не съм се прибирала няколко години, не че не ми се идва, но животът тук е динамичен, а работата ми е свързана с много пътуване. Както казах, обичам летищата, просто рядко мога да се върна в родината. Затова особено привлекателна ми се стори идеята най-после да покажа на приятелите си откъде идвам и колко е красива и богата земята ми. Вече набелязвам местата, където искам да ги заведа и знам, че пак ще искат да  летуват у нас. Луксът е гарантиран, купонът осигурен, а свободата и веселието са в сърцата ни. Магията на българската природа ще довърши останалото…

Климатът в тази част на крайбрежието е уникален. Билото на планината минава южно от Варна, тя не е защитена от ветровете от север, а лятната температура е малко по-ниска, отколкото в повечето южни курорти. Това прави лятната почивка особено приятна и разпускаща – няма топлина и влажен задух, които измъчват туристите в средата на лятото по другите курорти на света. Няма и опасни морски и сухоземни обитатели. Дневната температура през юли не надвишава 30 градуса, макар че понякога може да бъде и много по-топло през деня – почти като в тропиците миналата година. Водата се загрява до 25-30 градуса. Уникално съчетание, което позволява да растат много видове средиземноморски растения – смокини и ориз, ябълки и нарове, киви и смокини. Аз напоследък се изхранвам най-вече от плодове и зеленчуци, и предвкусвам от сега вкусната българска салата.

Freenlancer

Freenlancer, laptop beach

Да работи хобито си и да е щастливо необвързан с работно място, вече е реално за младия човек

Много съм щастлива, че вече и за България нямам затруднения онлайн да осигуря всичко необходимо за едно радостно преживяване, приятно и удобно. Резервирането на услуги е лесно – предлаганите услуги в България са с ниски цени за туристическите стандарти.

Можем да си позволим повече дестинации из курортите в България, пък и Румъния. Може дори да съставя маршрут по мой избор и с личен шофьор, голямо удобство за котешката ми природа. За трансфера от Летище Варна вече си намерих не само транспорт, но и чудесен автомобил с всеотдаен личен шофьор, тъй като ще помъкна с мен и няколко колеги и приятели. Ще имаме няколко опции за летуване, от които да избираме. Изненада с неочакван ваканционен трансфер и уникално преживяване в чужда за тях държава.